Velkjente norske idrettstrenere

by rnn.yqe.

Her i Norge så har vi alltid vært store innen idrett og sport, såklart spesielt innen vintersport.

Football trainerJohan Kaggestad er en av trenerne som mange utøvere har å takke for sin velykkede karriere. Kaggestad var født i 1943 i Modum Kommune og er en norsk idrettstrener. Kaggestad var landslagstrener innen friifrett i langdistanseløp i hele ni sesonger, fra tiden hans som trener for landslaget kan han skryte på seg å fått resultater som 13 medaljer i både OL, VM og EM. I den samme tiden så var han også personlig trener for Grete Waitz og Ingrid Kristiansen.

Kaggestad ble også dratt inn i sykkelsporten grunnet hans sønns interesse for denne sporten, så han endte som trener innen den idretten også. I tillegg så tok Kaggestad over for Finn Aamodt som støttetrener til landslagstreneren for det norske skøytelandslaget.

En annen velkjent og suksessrik trener er Jack Henry Waitz, født i Oslo den 4. februar i 1948 og også oppvokst i Oslo. Han ble allerede introdusert til friidrett på Sinsen skole og ble også introdusert til Sportsklubben Vidar, helt siden den tid og fortsatt den dagen idag så har Waitz vært medlem av den samme klubben.

Han ble best i langdistanseløp, men nådde aldri til toppen selv, selv om hans beste tid er blant de 400 beste tider i Norge gjennom tidene.