Kjente norske trenere

by rnn.yqe.

Tor-Arne Hetland er en tidligere langrennsløper. Han er gift med Guri Hetland, som er sportssjef for det sveitsiske langrennslaget. Tor-Arne Hetland ble tidenes første verdensmester i sprintlangrenn i 2001, og har mange store prestasjoner bak seg. Sesongen 2009/10 ble han trener for det tyske landslaget i sprintlangrenn, og i 2010/11 ble han trener for den felles sveitsisk-tyske sprintgruppen.

Ståle Solbakken er en av Norges mest kjente fotballtrenere. Han trener FC København, der han var aktiv spiller fram til han fikk hjertestans under trening i 2001, og måtte legge opp som spiller. Han har også trent det norske U17 landslaget, HamKam, FC Köln og Wolverhampton.

En annen av Norges mest kjente trenere er Ole Gunnar Solskjær, som nå er manager for Cardiff. Han var tidligere trener for Molde, og vant norgesmesterskapet med dem i 2013. Ole Gunnar Solskjær spilte tidligere blant annet for Manchester United.

Per-Mathias Høgmo er trener for det norske herrelandslaget i fotball. Han har tidligere vært aktiv spiller, før han ble trener for Tromsø. Han har også vært trener for Moss og Rosenborg, i tillegg til kvinnelandslaget og flere aldersbestemte lag. Han holder på å ta doktorgrad i fotball. Herrelandslagets keepertrener er tidligere landslagskeeper Frode Grodås.