Forbrenn fett mens du sover

by rnn.yqe.

Om du er overvektig og ønsker å gå ned i vekt vil du få aller størst effekt om du legger om kostholdet ditt. Spiser du sunnere mat og inntar færre kalorier enn tidligere vil kroppen ikke lengre ha energi-overskudd den kan lagre som fettreserve. Hvis kroppen din forbrenner flere kalorier enn du gir den i løpet av dagen i form av mat eller drikke må din biologiske forbrenningsmotor tære på reservelageret – altså kroppsfettet ditt. Trening får fettet ditt til å forsvinne enda raskere.


Nettmagasinet Klikk.no har laget en oversikt over enkle treningsøvelser du kan gjøre for å forsterke metabolismen, eller kroppens forbrenning. Om du for eksempel jogger eller går hurtig i ulendt terreng vil muskulaturen din trenge «sakte» næring. Da bruker kroppen like gjerne fettreservene dine til energi, som å skrike av sult og oppfordre deg til å spise mer.

Bytt ut fett med muskler

Trener du hardt, eksplosivt og intensivt med styrkeøvelser vokser muskulaturen kraftig i stedet for å bli senesterk og slank. Magen din blir slankere, men skuldrene dine bredere. Badevekta di viser kanskje samme vekt som før – fordi de nye musklene dine veier mer enn fettet som er forsvunnet.

Hvis du bruker tunge vekter til å trene store muskelgrupper, som for eksempel rygg og lår, vil musklene dine kreve enormt med næring – døgnet rundt – for å reparere og bygge seg opp til å være klar for neste gang du utsetter dem for stort treningsstress. Selv mens du hviler på sofaen foran TVen din, eller ligger rolig og sover, vil musklene tære på fettlageret ditt for å ha nok energi til å gjenoppbygge muskelfibrene sine.
Det finnes mange hyggelige fordeler med å slanke eller trene vekk kroppsfett. Du får en bedre helse, folk oppfatter deg som mer attraktiv og du kan gå over til klær i mindre størrelser.

Belønn deg selv med stadig mindre klær som sitter enda bedre på din slankere kropp. De nye klærne er ikke sløsing med penger, men en investering i ditt forbedrede liv.