Bli kvitt hodepine og migrene

by Ilene Nader

Hva er migrene?

I følge NHI er migrene en ensidig, pulserende hodepine som varer fra noen timer til flere døgn. Smertene er ofte ledsaget av kvalme, lysskyhet og lydfølsomhet. Hvorfor enkelte får migrene er usikkert, men det viser seg at det finnes noen faktorer som hormonforandringer, stress, og enkelte typer mat og drikke som er kjent for å kunne utløse anfall.

Spenningshodepine

Spenningshodepine er en vanlig form for hodepine som vanligvis utløser ganske milde smerter. Som oftest kan det knyttet til stress, sinne og overbelastning.

Noen opplever spenningshodepine av og til, mens andre kan plages flere ganger i uken. Ved stress kan du få kroniske plager og dette er viktig å forebygge. På Helsenorge.no kan du lese mer om dette temaet.

Behandling

Hvis du er plaget med migrene eller hodepine som ikke lar seg kurere av smertestillende kan det være lurt å oppsøke kvalifisert helsepersonell som kan hjelpe deg til å få en bedre hverdag. Som vi alle vet kan det være lange ventetider hos fastlege, og da er bedrifter som Klinikk for Alle et godt alternativ. Enten du trenger kiropraktor, lege, fysioterapeut, massasje, akupunktur, opptrening eller andre behandlingsformer vil de finne riktig behandling for akkurat deg.