Slapp av mer

by rnn.yqe.

De siste årene har vi oppdaget fler og fler negative konsekvenser av perfeksjonismen vi strever etter i samfunnet. En mil til, et måltid mindre, en e-post til før man går hjem, en time til på kontoret. Det er fremdeles altfor mange som prøver å gjøre gode ting for dårlige grunner, enten det er snakk om å trene for å bli mer attraktiv eller jobbe hardere for å få bedre sosial status. Og dette gjelder en variert del av befolkningen, så la oss slutte å stigmatisere folk med ord som flink pike.

Nå prøver vi ikke å si at du burde slutte å lese på denne siden fordi trening er noe negativt. Tvert imot, det er kun fordi du er opptatt av trening at du nå burde ta en titt på hva slags forhold du egentlig har til det. Er det fremdeles morsomt? Er det en hobby, en naturlig del av livsstilen din eller noe du føler sosial tvang til å opprettholde?

Mange som begynner å trene gjør det for å prøve å bryte ut av en «dårlig» vane, som TV-titting, sosiale media, spill eller andre stillesittende (eller stående) aktiviteter. Men trening er ikke et alternativ for vår trang til lek. Sider som Netflix og Norgekasino er ikke negative i seg selv – de er kun ment som sider der du kan finne en gøy aktivitet man kan gjøre selv. Hvis du trener, men føler at du mangler lek, er det på tide å vurdere om forandringene du har gjort kan trenge litt justering tilbake.

Til sist er det viktig å huske at det er mange flere som får positive utfall av trening, både fysiske og psykiske, enn de som ender opp med å føle seg låst fast i en altfor aktiv og stressende tilværelse. Ved å trene oppdager man ofte uante sider ved seg selv, som kan hjelpe til med å finne bedre balanse ellers. Bare husk på å slappe av litt mer.